Beeldschermwerkplek

Beeldschermwerkplek onderzoek (BWO)
De wijze waarop de werkplek is ingericht en de instellingen van het meubilair zijn van essentieel belang bij het voorkomen van rug-, schouder- en nekklachten. Iedereen beweegt anders en ontspant anders. Bij het instellen van de werkplek moet hier rekening mee worden gehouden. VeAC let hierbij, naast de persoonlijke aandacht en aanpassingen, ook op de wettelijke kaders en Arborichtlijnen. Met deze aanpak realiseert VeAC een totaal oplossing.

Een ergonomische werkplek om prettig te werken
Een goede werkhouding is van belang om prettig en gezond te werken. Een instelbare stoel en tafel kunnen, mits op de juiste wijze ingesteld, bijdragen aan de juiste werkhouding. VeAC helpt de werkplek zo in te stellen dat gezondheidsklachten zoveel mogelijk worden voorkomen. Ook adviseren wij over het gebruik van hulpmiddelen, pauzes en het afwisselen van beeldschermwerk met andere bezigheden. VeAC verzorgt zowel een BWO op kantoor als op de thuiswerkplek.

Het resultaat van een BWO
  • De medewerker kan zijn eigen werkplek correct instellen.
  • De medewerker weet het lichaam te ontlasten tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden waardoor de klachten kunnen worden verminderd, verholpen of voorkomen.
  • De medewerker is zich na afloop van de sessie meer bewust wat belastend is voor het lichaam en kan op basis van deze informatie andere keuzes maken.
  • U bent op de hoogte van de ergonomische knelpunten binnen uw organisatie en kunt het advies uit de eindrapportage in acht nemen tijdens het maken van toekomstige beslissingen.

Rapportage na een Beeldschermwerkplek onderzoek
Alle mogelijke aanpassingen worden direct uitgevoerd. De bureaustoel wordt helemaal op maat ingesteld en de werkplek wordt opnieuw ingericht volgens de huidige ergonomische richtlijnen.

Adviezen over aanpassingen van de werkplek, werkhouding en werkwijze worden samengevat in een eindrapportage. Naast de informatie die rechtstreeks is teruggekoppeld naar de medewerker zullen er ook aanbevelingen worden gedaan richting u als werkgever.


Contact

VEAC
Postbus 3
9363 ZG Marum

Telefoon: 0594 - 69 73 32

Email: info@veac.nl